.

onsdag 22 oktober 2014

Skaffa ett extrajobb som ger dricks!

Om du pluggar eller jobbar deltid så har du tid att skaffa ett extrajobb som ger dricks. Kanske även om du jobbar heltid så orkar du med några timmar extrajobb på helgnätterna.
Att jobba som bartender eller servitris/servitör kan ge bra dricks om du jobbar på rätt ställe. Du kan få flera hundra i dricks på bara några få timmar + lönen. Dessa jobb kräver sällan att du har utbildning heller så de brukar vara ganska lätta att få.

Exempel:

Anta att du får 100:-/h efter skatt och jobbar 4 timmar fredag och 4 timmar lördag natt som bartender och får 200:- dricks i genomsnitt per kväll. Då har du 4800:- extra per månad! Inte illa för så lite extrajobb.

Dricks kan skifta kraftigt från inget alls dåliga kvällar till väldigt mycket om du har tur. Har hört att vissa krogar i mitt område ger varje bartender minst 500 i dricks per kväll, ibland över 1000 medan andra sällan får under 100. Så det kan skifta kraftigt beroende på stad och typ av krog. Försök luska ut det innan genom att höra med folk som går dit ofta och de som redan jobbar där innan du börjar, kan annars bli irriterande om man förväntar sig mycket och krogen kanske inte har gäster som ger dricks.

Det bra med bartender jobb är att du själv inte går ut och spenderar pengar på alkohol, då sparar du en del på det också!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar